2011. november 22., kedd

Tepsiben sült vegyes zöldség

Hozzávalók:

4 db húsos csemegepaprika
4 db kemény paradicsom
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 dl olaj
   só

Elkészítés: 

A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük.
A paprikák csumáját kivágjuk.
A padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a cukkinit másfél ujjnyira.
A   paradicsomok tetejét keresztben bevágjuk.
A zöldségeket fajtánként egy-egy sorban egymás mellé rakjuk a tepsiben (teflon), megsózzuk, meglocsoljuk olajjal és forró sütőbe tesszük.
Erős tűznél átpirítjuk, közben a saját levével meglocsoljuk.
Amikor kész a zöldségeket kivesszük, az olajat lecsöpögtetjük, és a megsült zöldségeket sorban  egymás mellé   tálra rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése