2011. november 6., vasárnap

Savanyú káposzta hússal és krumplival


 
Hozzávalók: 
 ½ kg savanyú káposzta,
1/2 kg burgonya, 
 40-50 dkg. dagadó,
1 szál főzőkolbász,
1 fej vöröshagyma, 
2-3 sárgarépa,
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj,
1 kiskanál egész kömény, 
babérlevél,
só, 
bors, 
fűszerpaprika. 


Az olajon megpirítjuk a feldarabolt húst és a kolbászt, szedjük ki, és a zsiradékban a kockázott hagymát és karikázott répát is megpirítjuk. A káposztát átmossuk, hozzáadjuk a hagymához, a kockára vágott burgonyával és a fűszerekkel együtt. Ha felforrt tegyük vissza a lábasba a megpirított húst és a kolbászt. Lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése