2011. november 6., vasárnap

Sült oldalas palócosan



Hozzávalók: 
1 kg sertésoldalas,
 olaj, 
1 evőkanál vöröshagymakrém,
1 evőkanál pirospaprika,
1 kiskanál fokhagymakrém, 
1 evőkanál paradicsompüré,
1 üveg konzerv zöldbab, 
1 dl tejföl, kevés liszt, só. 
Az oldalast megsózzuk, kevés vízben puhára pároljuk, majd sütőben ropogós pirosra sütjük. Az olajon megpirítjuk a hagymakrémet, meghintjük pirospaprikával, a fokhagymát és a paradicsompürét beletesszük, összeforraljuk. Néhány kanál vízzel 5 percig főzzük, majd a leszűrt zöldbabot beletesszük és tejföllel ízesítjük. A felszeletelt ropogós oldalas tetejére halmozzuk a tálon a sűrű zöldbabot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése