2011. november 19., szombat

Karfiol húsos takaró alatt




Hozzávalók:

1 db közepes nagyságú karfiol
2 evőkanál só
35 dkg vegyes darált hús
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
1/4 teáskanál feketebors
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a karfiolt, a torzsát keresztbe vágjuk be.
Két liter sós vizet forraljunk fel, 5 percig főzzük benne a karfiolt.
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, a hagymával és ezt 1/8 liter vízzel simára gyúrjuk , majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Kizsírozunk egy hőálló tálat, a karfiolt bele állítjuk, és a hússal betakarjuk.
Forró sütőben sütjük. Ha félig megsült vajdarabkákat rakunk a húsra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése