2011. november 11., péntek

Őszibarack

Hozzávalók:
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 1cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 80 dkg liszt
A töltelékhez: 
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 dl rum
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár


 A díszítéshez:
  • vérnarancs és mandula aroma
  • kristálycukor
  • tojásfehérje
  1. A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
  2. 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A gombócokat hústűvel megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek szét.
  3. Előmelegített sütőben sütjük. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét és  a töltelék  hozzávalóival összegyúrjuk. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2- 2 db-ot.
  4. A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorban

24 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése