Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- 1 dl rum
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál baracklekvár
A díszítéshez:
- vérnarancs és mandula aroma
- kristálycukor
- tojásfehérje
- A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
- 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A gombócokat hústűvel megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek szét.
- Előmelegített sütőben sütjük. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét és a töltelék hozzávalóival összegyúrjuk. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2- 2 db-ot.
- A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorban
24 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése