Hozzávalók:15
dkg sütőmargarin,
15 dkg porcukor,
1 adag kávé,
1 csomag vaníliás
cukor,
2 kanál liszt,
1 csomag csokoládés vagy puncs ízű
pudingpor (a csokoládés pudinghoz 2 kanál kakaó, a puncsoshoz 1/2
dl rum vagy rumaroma),
3 dl tej,
1 nagy csomag Albert keksz,
a
díszítéshez: kókuszreszelék
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a kávét összemelegítjük. A vaníliás cukrot, a lisztet, a pudingport, a kakaót vagy rumot a tejjel simára keverjük, a kávés masszához öntjük és felfőzzük. Amikor felfőtt, a tűzről lehúzzuk, a kekszeket egyesével megkenjük a masszával, és egymáshoz ragasztjuk. A kekszrudat a pudingos masszával kívülről is megkenjük, és kókuszreszelékkel bevonjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeleteljük.
(Ha kakaós Albert kekszet veszünk, vaníliás vagy puncs ízű pudingporból készíthetjük el a krémet, és még 1 csomag vaníliás cukrot is adhatunk hozzá.)
A vajat, a porcukrot, a kávét összemelegítjük. A vaníliás cukrot, a lisztet, a pudingport, a kakaót vagy rumot a tejjel simára keverjük, a kávés masszához öntjük és felfőzzük. Amikor felfőtt, a tűzről lehúzzuk, a kekszeket egyesével megkenjük a masszával, és egymáshoz ragasztjuk. A kekszrudat a pudingos masszával kívülről is megkenjük, és kókuszreszelékkel bevonjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeleteljük.
(Ha kakaós Albert kekszet veszünk, vaníliás vagy puncs ízű pudingporból készíthetjük el a krémet, és még 1 csomag vaníliás cukrot is adhatunk hozzá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése