2011. november 5., szombat

Csíkos kekszes


Hozzávalók:15 dkg sütőmargarin, 
15 dkg porcukor, 
1 adag kávé, 
1 csomag vaníliás cukor, 
2 kanál liszt, 
1 csomag csokoládés vagy puncs ízű pudingpor (a csokoládés pudinghoz 2 kanál kakaó, a puncsoshoz 1/2 dl rum vagy rumaroma), 
3 dl tej, 
1 nagy csomag Albert keksz,
a díszítéshez: kókuszreszelék

Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a kávét összemelegítjük. A vaníliás cukrot, a lisztet, a pudingport, a kakaót vagy rumot a tejjel simára keverjük, a kávés masszához öntjük és felfőzzük. Amikor felfőtt, a tűzről lehúzzuk,
a kekszeket egyesével megkenjük a masszával, és egymáshoz ragasztjuk. A kekszrudat a pudingos masszával kívülről is megkenjük, és kókuszreszelékkel bevonjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeleteljük.
(Ha kakaós Albert kekszet veszünk, vaníliás vagy puncs ízű pudingporból készíthetjük el a krémet, és még 1 csomag vaníliás cukrot is adhatunk hozzá.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése