2011. november 18., péntek

Sacher torta

Hozzávalók:

A tésztához:
28 dkg vaj
28 dkg 65%-os étcsokoládé
28 dkg cukor
12 db egész tojás
1 db kifli

A töltelékhez:
200 ml sárgabarack íz
 

A bevonóhoz:
50 ml víz
110 g porcukor
150 g 65%-os étcsokoládé
60 g vaj
5 ml ecet

Elkészítés:
A vajat az olvasztott csokoládéval elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, 12 tojássárgát és egy kifli morzsáját,
végül 8 tojás kemény habját. Jól összekeverjük,  kerek tortaformában, három részben lassú tűzön sütjük.

 Mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt.

A lapokat kenjük meg a forró lekvárral, a tetejét és az oldalát is megkenhetjük. Ha kihűlt   vonjuk be a csokoládémázzal, és egy órára tegyük hűtőbe.

A bevonómassza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot, és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forraljuk fel.
Ha felforrt, zárjuk el a gázt, és tegyük bele a csokoládét, és keverjük simára.
Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a vajat is, és azt is keverjük el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése