2011. november 18., péntek

Fahéjas-csokoládés körteleves




Hozzávalók:
1 üveg körtebefőtt,
2 dl csokoládélikőr,
3 dl tejszín,
2 dl tej,
csokoládés pudingpor,
ízlés szerint fahéj,
tejszínhab és csokoládéforgács a tálaláshoz

Elkészítés:
A befőttről leöntjük a levét, és a körtét csíkokra vágjuk. Kevés vízzel és őrölt fahéjjal, felforraljuk, és közben a pudingot kikeverjük tejjel és tejszínnel
A körte forró levéből egy merőkanálnyit teszünk a pudingba, simára keverjük gyorsan és beleöntjük a körte mellé, átforgatjuk, és melléöntünk egy pohárka csokoládélikőrt. Melegen és  hidegen is tálalhatjuk.
Díszítsük tejszínhabbal és csokiforgáccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése