2011. november 5., szombat

Karcagi Ferdinánd


50 dkg lisztbe morzsolunk 5 dkg vajat, 2 kanál rétesliszthez 1 vaníliás cukor.
4 dkg élesztőt megfuttatunk 2 dl tejben, a liszt közepére öntjük az élesztős tejet, 5 dkg cukrot, 5 tojássárgáját és pici sót teszünk hozzá, ezt nagyon jól kidolgozzuk.
Belisztezzük, kelni hagyjuk amíg a duplája lesz, majd szögletesre, kb. 0,8 cm vastagra nyújtani.
Amíg a tészta megkel, elkészítjük a krémet.
20 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral 20 dkg vajat habosra keverünk.
A megkelt és elnyújtott tésztát ezzel megkenjük és feltekerjük mint a bejglit.
Késsel feldaraboljuk (14 db=2x7) és 2 db 3 literes edényt kivajazunk és abba 7-7 db-ot ritkán rakva elhelyezzük.
A lábasban ismét egy órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük 200 fokon. Mielőtt kivennénk, 1 dl tejszínhez hozzáadunk 2 púpozott kanál cukrot, 2 vaníliás cukrot, jól összekeverjük és a sütés utolsó 5 percében ezzel meglocsoljuk a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése