2011. január 8., szombat

Sörös csirke

Ez az ételrecept egyszemélyes, és akkor legalkalmasabb elkészíteni ha valamely csoda folytán szalmaözvegyekké váltunk.

Hozzávalók:2 db nagyobb csirkecomb, 3 dl sör, 2 evőkanál vaj vagy margarin, só, bors, őrölt kömény.

Elkészítés: reggel nem túl korán, lemegyünk a boltba és megvesszük a hozzávalókat:
- 2 nagyobb csirkecombot (ha haverokat hívunk szorozni kell) és a
- 5-6 üveg sört (ha haverokat hívunk szorozni kell).
Fűszert nem szükséges venni, az van otthon.
Csak rájuk kell ismerni!
Hazaérve a szatyrot lerakjuk, a fárasztó munka után iszunk egy tegnapról maradt(?!!)
hűtött sört és nekikezdünk a nehéz munkának.
A combokat megmossuk, megszárítjuk, kettévágjuk a forgóknál a tepsibe rakjuk.
Megiszunk még egy üveg sört.
A zsiradékot a tűzhelyen egy kis edényben felforrósítjuk, ráöntjük a combokra
amelyek így kérget kapnak és az ízük nem vész el.
A fél üveg sört - a többit megisszuk - ráöntjük a combokra, fóliával letakarjuk, forró
sütőben fél óráig pároljuk a sörben.
Ne feledjük a fólia felrakása előtt a borsot és a köményt a húsra szórni!
Fél óra múlva - közben megittunk egy sört - levesszük a fóliát, a párolt húst megsózzuk, pirosra pirítjuk.
Ez újabb 20 perc és egy újabb sör..
A kész ételt burgonyapürével - por alakban is kapható - és jéghideg sörrel tálaljuk.
Ha maradt még sör. Ha nem, lemegyünk egy sörre.....éhesek már úgyse vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése