2011. január 8., szombat

Stroganoff ragu

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell, vagy sertés karaj, 1 evőkanál olaj, 2,5 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 2,5 dl tejszín, só, őrölt bors, 2 dkg paradicsompüré, 2 fej apróra vágott hagyma, 10 dkg apróra vágott csemegeuborka, mustár.

A húst felszeleteljük kb. 12 mm-es csíkokra. Az olaj és a vaj felét fel forrósítjuk és lassú tűzön süssük aranybarnára a hagymát. Ha kész hozzáadjuk a csemege uborkát. Magasabb hőfokra állítva a tűzhelyet tegyünk egy serpenyőbe még egy kis olajat és vajat, majd 3-4 percig pirítsuk a húscsíkokat, ha kész öntsük rá a fehérbort és 3 percig főzzük. Keverjük hozzá a hagymát, a tejszínnel elkevert mustárt a fűszereket és a paradicsompürét, majd forraljuk fel. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Főtt rizzsel, vagy galuskával kínáljuk. 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése