2011. január 11., kedd

Öreglebbencs





Hozzávalók:
30dkg lebbencstészta
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg burgonya
1 db paradicsom
fűszerpaprika

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk,kisütjük és zsírján megpirítjuk a lebbencstésztát.
Közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát is,hogy együtt piruljanak meg.
A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával,és felöntjük annyi vízzel,hogy a tésztát jól ellepje.
Megsózzuk és amikor a víz forrni kezd,hozzáadjuk a vékony kockákra vágott burgonyát.
Összekeverjük,fedővel lefedjük és lassú tűzön készre főzzük.
Főzés közben a tészta teljesen magába szívja a vizet,így valóban"öreg"lesz,mire a burgonya is és a tészta is megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése