2011. január 21., péntek

Vatikáni kenyér

Mikor megkaptam a receptet és mellé a kovászt, kételkedtem.......
Aztán arra gondoltam, sok veszíteni valóm nincs, kipróbálom.
Az eredmény fenséges lett!
Egy dologra kell figyelni, a csokoládé lehetőleg 90%-kos legyen akkor a legfinomabb!


Hétfőn reggel kell elkezdeni, mindig a konyhában kell tartani az ajándékba kapott kovászt.

Fontos: Ne tedd hűtőbe sem a kovászt, sem pedig a készülő tésztát!

Elkészítés: Öntsd a kovászt egy nagy műanyag vagy üvegtálba és takard le konyharuhával.

A tészta nem érintkezhet fémmel!

Napi teendők:

Hétfő: szórj rá 25 dkg cukrot- Ne keverd össze

Kedd: önts rá 2,5 dl forralt és lehűtött tejet – Ne keverd össze

Szerda: szórj rá 25 dkg lisztet- Ne keverd össze

Csütörtök: keverd össze fakanállal

Péntek: adj hozzá 25 dkg cukrot, 2,5 dl forralt és lehűtött tejet, 25 dkg lisztet- keverd össze és oszd négy felé

Ebből 3 részt ajándékozz tovább!

A negyedik részhez adj hozzá: 3 tojást, 2,5 dl olajat, 25 dkg lisztet, ½ kávéskanál szódabikarbónát, ½ csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, fél tábla morzsolt étcsokoládét, 1 evőkanál durvára vágott diót, 1 csipetnyi sót, ½ kávéskanál fahéjat, 1 marék mazsolát

Keverd össze, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, (180-200 fokon kb. 20-30 perc)

Vasárnap az ünnepi asztalra tálald!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése