Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
3 közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
3 dl víz
5 szem szegfűbors
só
bors
4 körte
2 ek vaj
2 ek juharszirup
só bors
A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. A hagymát vékonyra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összenyomjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymát és a fokhagymát 1 ek olajon üvegesre pároljuk, rá szórjuk a szegfűborsot. A kacsacombokat megszórjuk egy kevés sóval és frissen őrölt borssal, majd serpenyőbe helyezzük a bőrös oldalukkal lefelé. Közepesen erős lángon addig pirítjuk, amíg szép mély barna színt kapnak.
Megfordítjuk a combokat és húsos oldalukon is lepirítjuk őket (2-3 perc). Mérsékeljük a lángot, megfordítjuk a combokat, hogy a bőrös oldaluk felfelé legyen, felöntjük a húst a vörösborral és fedő alatt egészen puhára (kb. 1 óra) pároljuk Ha szükséges pótoljuk a folyadékot vízzel.
A körtéket félbevágjuk, meghintjük egy egészen kevés sóval és frissen őrölt borssal. Egy közepes lábosban felolvasztunk 2 ek vajat. Rátesszük a körtéket és fedő alatt alacsony lángon félpuhára pároljuk őket. A fedőt levesszük, a lángot erősebbre állítjuk. Meglocsoljuk a körtéket juharsziruppal és 1-2 percigpirítjuk, amíg egy kicsit karamellizálódnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése