2011. június 20., hétfő

Savanyú krumplileves

Hozzávalók:
30 dkg füstölt oldalas,
40 dkg burgonya,
babérlevél, 2-3 ek. olaj,
4 dkg liszt,
fél csokor petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl, ecet,
pirospaprika, só,

Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amelyben finomra vágott vöröshagymát pirítunk, majd pirospaprikát és petrezselymet keverünk hozzá, és hideg vízzel simára keverjük.
Amikor az oldalas és a burgonya megpuhult, az elkészített rántással besűrítjük, tejföllel gazdagítjuk, és készre főzzük.
Kevés ecettel savanykásra ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése