2011. június 5., vasárnap
Póréhagyma sajtmártással
Hozzávalók: 2 személyre
500 g póréhagyma (kb 4 szál)
só, 60 g gépsonka
3 ek. joghurt (1,5%-os)
3 ek. tejföl (12 %-os)
őrölt fehér bors
4 tk. reszelt sajt
10 g margarin (csökkentett energiatartalmú)
A póréhagymát megtisztítjuk,alaposan megmossuk és 10 cm hosszú darabokra vágjuk.
Sós vízben gyenge tűzön kb. 10 percig főzzük.
Hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát apró kockákra vágjuk.
A joghurtot a tejföllel simára keverjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
a póréhagymákat tűzálló edénybe fektetjük, rászórjuk a sonka darabokat és egyenletesen ráöntjük a sajtmártást.
Tetejére apró margarindarabkákat teszünk és kb. 20 percig sütjük (220 fokos sütőben), amíg a teteje barnulni kezd.
Pirított fehér kenyérrel rögtön tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése