2011. június 10., péntek

Citromos bazsalikomos uborkaleves





Hozzávalók:
1 db közepes kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
citrom

2 dl joghurt
szénsavas ásványvíz
bazsalikom



A kígyóuborkát vékonyan meghámozunk és felkockázzuk.
Megpucoljuk a fokhagymát és felszeleteljük.
Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy más alkalmas edénybe tesszük, rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc bazsalikom levelet és fél citrom lereszelt héját. Alaposan sózzuk és adunk hozzá ízlés szerint néhány csepp citromlét is.
A mixerrel megdolgozzuk, majd hozzáadjuk 2 dl joghurtot és teljesen leturmixoljuk.
Ezután felöntjük annyi szénsavas ásványvízzel, hogy leves sűrűségű legyen (1,5-2 dl) és mégegyszer pörgetünk rajta a mixerrel.
Lefedve legalább egy órára behűtjük. Laktat és hűsít........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése