2011. június 16., csütörtök

Csirkés burgonyatál

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
1,5 kg közepes nagyságú burgonya
4 db közepes nagyságú hagyma
6 db paradicsom
3 db nagyobb sárgarépa
1 db közepes nagyságú zeller
2 evőkanál olaj

őrölt pirospaprika
bors
szurokfű (oregánó)
rozmaring

A burgonyát meghámozzuk, keresztben ketté vágjuk és vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
Rátesszük a 4 részre vágott hagymákat és a sárgarépákat, az egész paradicsomokat és cikkekben a zellert. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval és 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. A kettévágott combokat besózzuk, a zöldséges burgonya tetejére rakjuk, 1-1 késhegynyit szórunk rá a fűszerekből.rácsurgatjuk az olajat. A tűzálló tálat lefedjük és sütőben 1 óra hosszat sütjük. Végül a fedőt levéve a combokat 10 perc alatt pirosra sütjük.
(római cserépedényben is elkészíthető)

Salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése