2011. június 26., vasárnap

Pezsgőtorta

Hozzávalók:
40 db babapiskóta, 2 dl pezsgő, 5 dkg porcukor;
a pezsgőkrémhez: 5 dl tejszín, 2 tojás fehérje, 6 dkg kristálycukor, 10 zselatinlap, 4 dl pezsgő, 8 dkg porcukor

Elkészítés:
Egy kerek, mély tálat (kb. 2,5 l) folpackkal kibélelünk. A tejszínt felverjük és a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat.
A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a feloldott zselatint is. Rövid ideig mixeljük – könnyű hab fog keletkezni – és óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínt.
A babapiskóták előkészítéséhez 2 dl pezsgőt a porcukorral elkeverjük, és kissé felmelegítjük (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni). A fóliával kibélelt tál aljába tegyünk egy kis pezsgőkrémet, ráteszünk egy sort a pezsgőbe forgatott babapiskótából, és így haladunk tovább, addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére egy réteg pezsgőkrém kerüljön. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia.
Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és fejtetőre fordítva az egészet ez könnyen sikerül), a folpackot óvatosan lehúzzuk róla. Szeletelve (mint egy tortát) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése