2011. december 2., péntek

Elzászi kacsa

Hozzávalók:

1 db kacsa
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
szegfűszeg
1-2 dl fehérbor
törött bors
20 dkg füstölt szalonna
petrezselyemzöld
húslé



Elkészítés:

A megmosott és kicsavart káposztát megfőzzük a szalonnával és a megtisztított , szegfűszeggel megtűzdelt egész hagymával.
Sózzuk, borsozzuk, és kevés bort adunk hozzá, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Kb. 2 órát főzzük, ha a szalonna megpuhult, félretesszük.
Közben a kacsát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A feldarabolt kacsát a káposztába tesszük ( a hagymát kivesszük), és kevés víz hozzáadásával gyenge tűzön klb. 1 órát sütőben sütjük.
Ha szükséges utána ízesítünk.
A kacsát tálra tesszük, körülrakjuk káposztával, a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése