2011. április 8., péntek

Töltött káposztalevelek




Hozzávalók 2 személyre:

1 db közepes nagyságú kelkáposzta,
só,
50 g vöröshagyma,
150 g darált marhahús,
1 tk. finomra vágott petrezselyem, 1 ek. félzsíros túró,
1 tojás,
őrölt fehér bors,
köménymag,
konyhai cérna
15 g margarin
2,5 dl csontlé

A kelkáposztát megtisztítjuk, torzsáját eltávolítjuk és sós vízben addig főzzük míg a külső levelek maguktól leválnak.
A vízből kivett kelkáposztát lecsöpögtetjük és 6-8 nagyobb levelet félreteszünk.
A levelek középső vastag erezetének kidomborodó részét levágjuk.
A darált húst ízesítjük és összekeverjük a kockára vágott vöröshagymával, túróval, tojással, sóval, borssal, és petrezselyemzölddel.
Egy adaghoz egy nagyobb levélre 2-3 kisebb levelet rakunk megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal.
Elosztjuk a tölteléket, a leveleket (a széleit behajtogatva)
felgöngyöljük és cérnával átkötözzük. A tekercseket a felhevített margarinon átsütjük és a csontlével felöntve 20-30 percig pároljuk.
Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése