Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítendő!
Hozzávalók:
1 liter tej,
4 egész tojás,
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint),
2 csomag vaníliás cukor,
őrölt szerecsendió a díszítéshez.
Keverjük simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben.
Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzzük öt percig.
Vegyük le az edényt a tűzről, és öntsük bele a vaníliás cukrot is és jól keverjük el.
Ezután hűtsük le.
Szervírozzuk melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegyük a masszát turmixgépbe és adjunk hozzá egy csésze tört jeget.
Mixeljük habosra, a tetejét díszítsük szerecsendióval.
Hozzávalók:
1 liter tej,
4 egész tojás,
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint),
2 csomag vaníliás cukor,
őrölt szerecsendió a díszítéshez.
Keverjük simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben.
Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzzük öt percig.
Vegyük le az edényt a tűzről, és öntsük bele a vaníliás cukrot is és jól keverjük el.
Ezután hűtsük le.
Szervírozzuk melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegyük a masszát turmixgépbe és adjunk hozzá egy csésze tört jeget.
Mixeljük habosra, a tetejét díszítsük szerecsendióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése