Hozzávalók:
A tésztához:
75g cukrozott narancshéj,
20 dkg nyers marcipánmassza,
12,5 dkg
baracklekvár,
1,5 cl cseresznyepálinka,
15 dkg apróra vágott
mandula.
A díszítéshez:
15 dkg sötét,
15 dkg világos süteménybevonó máz.
A tészta elkészítése: a
cukrozott narancshéjat finomra vágjuk. A marciánból, a lekvárból
és a cseresznyepálinkából sima tésztát gyúrunk. A masszát
nyomózsákba töltjük.
A
sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra
rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat
nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a
sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben 10-15
percig sütjük.
A süteményt levesszük a sütőlemezről, és
hűlni hagyjuk.
A kétféle
bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a
világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése