2012. március 4., vasárnap

Barackos mandularúd


Hozzávalók:

A tésztához:
75g cukrozott narancshéj, 
20 dkg nyers marcipánmassza, 
12,5 dkg baracklekvár, 
1,5 cl cseresznyepálinka, 
15 dkg apróra vágott mandula.

A díszítéshez: 
15 dkg sötét, 
15 dkg világos süteménybevonó máz.


A tészta elkészítése: a cukrozott narancshéjat finomra vágjuk. A marciánból, a lekvárból és a cseresznyepálinkából sima tésztát gyúrunk. A masszát nyomózsákba töltjük.
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A mandulát lapos tálra rakjuk, és a marcipánmasszából óvatosan 3 cm-es csíkokat nyomunk a tetejére. A rudakat megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk. 

Ebből a mennyiségből kb. 30 darab rudat készíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése