2011. december 2., péntek

Halászlé

Hozzávalók:
1 - 1,5 kg hal (ponty, süllő, harcsa vegyesen)
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
2 db vöröshagyma
1 db paradicsom
2 db zöldpaprika


Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os szeletekre vágjuk,besózzuk.
A halak fejét, gerincét és az uszonyokat a megtisztított és karikára vágott hagymával kb 2 liter vízben felfőzzük.
Amikor a víz forrani kezd meghintjük a pirospaprikával és közepes forrással 40-50 percig főzzük.
A kifőzött fejeket, gerinceket, és az uszonyokat kiszedjük a halléből és belefőzzük a besózott haldarabokat, az ikrát (tejet) a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és kb 20 percig főzzük.
A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak az edényt rázogatni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése